Menu Sluiten

Hoe Herken Je Een Brandblusser Die Onderhoud Nodig Heeft

Ansul is sinds 1947 de expert in brandbeveiliging.Onze diensten bedienen jaarlijks meer dan 40.000 klanten in België.

00159640015964

More info

tags: Onderhoud Brandblussers – Leveranciers Onderhoud Brandblussers – Handelaars Onderhoud Brandblussers – Bedrijven Onderhoud Brandblussers – Expert Onderhoud Brandblussers – 

Wenst u meer info over hoe herken je een brandblusser die onderhoud nodig heeft kijk dan vlug op https://www.ansul.be | Hoe Herken Je Een Brandblusser Die Onderhoud Nodig Heeft

Brandblussers: Hoe herken je een brandblusser die onderhoud nodig heeft

Brandblussers zijn essentiële veiligheidsvoorzieningen die in elk gebouw aanwezig moeten zijn. Ze kunnen levens redden en schade beperken in het geval van een brand. Maar net als elk ander apparaat hebben brandblussers regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven werken. In dit artikel bespreken we hoe je kunt herkennen wanneer een brandblusser onderhoud nodig heeft en waarom dit belangrijk is.

Waarom is onderhoud van brandblussers belangrijk?

Het is wettelijk verplicht om brandblussers in goede staat te houden. Dit betekent dat ze regelmatig moeten worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze naar behoren werken. Een brandblusser die niet goed functioneert kan dodelijk zijn in geval van een brand. Daarom is het van cruciaal belang om de conditie van je brandblussers in de gaten te houden en deze periodiek te laten onderhouden door een erkend bedrijf.

Bovendien kunnen brandblussers na verloop van tijd verslijten of beschadigd raken. Het kan zijn dat de afdichtingen zijn verouderd, de druk is afgenomen of de brandblusser is blootgesteld aan extreme temperaturen. Als deze problemen niet tijdig worden opgemerkt en aangepakt, kan de brandblusser bij een noodsituatie weigeren te werken.

Hoe vaak moeten brandblussers worden onderhouden?

Volgens de Belgische wetgeving moeten brandblussers minstens één keer per jaar worden gecontroleerd door een erkend bedrijf. Dit wordt ook wel de periodieke controle genoemd. Daarnaast moeten brandblussers om de vijf of tien jaar (afhankelijk van het type) grondig worden onderhouden en eventueel gereviseerd.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit minimale vereisten zijn. Het kan zijn dat je brandblussers vaker moeten worden gecontroleerd, bijvoorbeeld als ze intensief worden gebruikt of in een risicovolle omgeving staan. Als eigenaar van het gebouw ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de frequentie van het onderhoud van je brandblussers.

Hoe herken je een brandblusser die onderhoud nodig heeft?

Er zijn een aantal tekenen die erop kunnen wijzen dat een brandblusser onderhoud nodig heeft. Om te beginnen moet je controleren of de brandblusser nog goed zichtbaar en bereikbaar is. Brandblussers mogen niet worden geblokkeerd door meubels of andere objecten. Ook mogen ze niet verstopt zijn achter gordijnen of planten.

Daarnaast moet je regelmatig controleren of de drukmeter op de brandblusser nog in het groene gebied staat. Als deze in het rode of gele gebied staat, moet de brandblusser worden getest en zo nodig bijgevuld. Hetzelfde geldt als de veiligheidspin ontbreekt of beschadigd is.

Andere indicatoren die erop kunnen wijzen dat een brandblusser onderhoud nodig heeft, zijn zichtbare beschadigingen zoals deuken of scheuren, verouderde afdichtingen of corrosie op het metalen oppervlak.

Waar kan je terecht voor het onderhoud van brandblussers?

Het onderhoud van brandblussers moet worden uitgevoerd door een erkend en gecertificeerd bedrijf. Dit zorgt ervoor dat het onderhoud voldoet aan de wettelijke eisen en dat je brandblussers in goede handen zijn.

Bij Ansul Brandbeveiliging bieden we professioneel onderhoud en revisie aan voor alle soorten brandblussers. Onze ervaren technici voeren de periodieke controles uit en verzorgen ook de vijf- of tienjaarlijkse onderhoudsbeurten. Daarnaast staan we altijd klaar voor eventuele reparaties of herbevullingen.

Conclusie

Het onderhoud van brandblussers is van vitaal belang voor de veiligheid van mensen, eigendommen en gebouwen. Het is wettelijk verplicht en kan levens redden in het geval van een brand. Door regelmatig te controleren of je brandblussers nog goed functioneren en ze te laten onderhouden door een erkend bedrijf, ben je verzekerd van optimale veiligheid in je gebouw.

We hopen dat dit artikel je inzicht heeft gegeven in hoe je kunt herkennen wanneer een brandblusser onderhoud nodig heeft. Voor meer informatie over brandbeveiliging en het onderhoud van brandblussers kun je terecht op onze website, https://www.ansul.be/diensten/onderhoud-blussers/. Zorg voor de veiligheid van jezelf en anderen door regelmatig het onderhoud van brandblussers te controleren en uit te laten voeren.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe herken je een brandblusser die onderhoud nodig heeft

!–StopPubText–>.