Menu Sluiten

Wat Houdt Een Professionele Brandblusser Keuring In

Ansul is sinds 1947 de expert in brandbeveiliging.Onze diensten bedienen jaarlijks meer dan 40.000 klanten in België.

00159640015964

More info

tags: Bedrijven Onderhoud Brandblussers – Brandblussers – Brandhaspels – Brandweerkoppelingen – Brandweermateriaal – 

Wenst u meer info over wat houdt een professionele brandblusser keuring in kijk dan vlug op https://www.ansul.be | Wat Houdt Een Professionele Brandblusser Keuring In

Brandblussers zijn een cruciaal onderdeel van elke brandveiligheidsstrategie. Ze helpen om kleine branden te blussen en de schade te beperken voordat ze uit de hand lopen. Om ervoor te zorgen dat uw brandblussers altijd klaar zijn voor gebruik, is het belangrijk om ze regelmatig te laten controleren door een professionele brandblusser keuringsdienst.

Wat houdt een professionele brandblusser keuring precies in? In dit artikel bespreken we alle stappen die betrokken zijn bij het uitvoeren van een grondige brandblusser keuring en waarom dit zo belangrijk is voor de brandveiligheid van uw bedrijf.

Stap 1: Visuele inspectie
De eerste stap bij een brandblusser keuring is een visuele inspectie. Dit houdt in dat de keurmeester de blusser controleert op uiterlijke schade of defecten. Dit kan bijvoorbeeld barsten, deuken of roestvorming zijn. Als er sprake is van dergelijke schade, kan dit de werking van de brandblusser beïnvloeden en moet deze mogelijk vervangen worden.

Daarnaast controleert de keurmeester ook of de brandblusser op de juiste plaats hangt en of deze goed bereikbaar is in geval van nood. Hierbij wordt ook gelet op eventuele obstakels die de toegang tot de blusser kunnen belemmeren.

Stap 2: Controle van de vulling
Na de visuele inspectie volgt de controle van de vulling van de brandblusser. Dit houdt in dat de keurmeester de druk van de blusser meet en controleert of deze nog voldoende gevuld is. Het is namelijk van cruciaal belang dat een brandblusser altijd op de juiste druk staat, zodat deze goed kan functioneren bij gebruik.

Daarnaast wordt ook gecontroleerd of de juiste vulling, zoals water, poeder of schuim, aanwezig is in de blusser. Deze vulling is afhankelijk van het type brand dat de brandblusser kan blussen.

Stap 3: Testen van de werking
Na de visuele inspectie en controle van de vulling wordt de werking van de brandblusser getest. Dit gebeurt door de blusser leeg te spuiten en de werking van de drukmeter te controleren. Ook wordt gekeken of de sproeikoppen nog in goede staat zijn en of deze goed werken.

Indien de werking niet naar behoren is, zal de keurmeester de brandblusser direct vervangen of repareren. U wilt er immers zeker van zijn dat uw brandblusser in geval van nood goed functioneert.

Stap 4: Certificering
Als alle stappen succesvol zijn doorlopen en de brandblusser is goedgekeurd, zal de keurmeester het certificaat van goedkeuring uitreiken. Dit certificaat is een bewijs dat de brandblusser is geïnspecteerd en goedgekeurd door een professionele keurmeester.

Het is belangrijk om het certificaat te bewaren en indien nodig te kunnen overleggen aan de brandweer of verzekeraar. Zij willen namelijk graag zien dat de brandblusser gecertificeerd is en regelmatig wordt gecontroleerd om de veiligheid van uw bedrijf te waarborgen.

Belang van regelmatige keuring
Het laten uitvoeren van een professionele brandblusser keuring is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van uw bedrijf, maar ook verplicht volgens de wet. De Arbowet schrijft voor dat werkgevers ervoor moeten zorgen dat de brandblusmiddelen in hun bedrijf jaarlijks worden gecontroleerd door een erkende keuringsinstantie.

Daarnaast zorgt een regelmatige keuring er ook voor dat eventuele defecten of problemen tijdig worden opgemerkt en kunnen worden verholpen voordat er zich daadwerkelijk een noodsituatie voordoet.

Conclusie
Een professionele brandblusser keuring is essentieel voor de brandveiligheid van uw bedrijf. Het zorgt ervoor dat uw brandblussers altijd klaar zijn voor gebruik en goed functioneren in geval van nood. Door regelmatig, jaarlijks, een keuring uit te laten voeren, voldoet u niet alleen aan de wettelijke verplichtingen, maar draagt u ook bij aan de veiligheid van uw werknemers en bedrijf.

Zorg er daarom voor dat u altijd een erkende keuringsinstantie inschakelt voor de controle van uw brandblussers en bewaar het certificaat als bewijs van goedkeuring. Met een goed gekeurde brandblusser bent u altijd voorbereid op een eventuele noodsituatie.

Wil je meer weten over brandblusser keuringen en de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Ansul, dé specialist op het gebied van brandveiligheid en brandbeveiliging: https://www.ansul.be/diensten/onderhoud-blussers/.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Wat houdt een professionele brandblusser keuring in

!–StopPubText–>.